کامپوزیت های دندانی به عنوان یک ماده ترمیم کننده برای دندان هاي آسیب ديده ناشی از پوسیدگی، حفره، شکستگی است كه معمولا انعطاف پذیر و بادوام هستند. هنگامی که یک حفره، پوسیدگی یا دندان آسیب دیده درمان نشود، پوسیدگی ناشي از آن گسترش مي يابد. در اين صورت بايد يا دندان را كشيد و عصب كشي كرد به همين دليل پر كردن به موقع بسيار مهم است. در هر صورت،اگر مشکلات دندانی شما نیاز به تغيير شكل و بریج کامل دارد، کامپوزیت ها بهترین انتخاب هستند. دو ویژگی فیزیکی کامپوزیت های دندانی که اکثر پزشکان آن را ارزیابی می کنند، نحوه ساییدگی آن در دهان بیمار و زیبایی آن است.

مواد اولیه آن و برند های كامپوزيت

کامپوزیت های Macrofill (یا معمولی) اولین نوع کامپوزیت در اوایل دهه 1960  هستند . کامپوزیت های ماکروفیل عموماً حاوی حدود 75 تا 80 درصد وزنی پرکننده معدنی هستند و معمولاً بافت سطحی ناهمواری دارند.کامپوزیت های ماکرو فیل میزان سایش بیشتری نسبت به انواع ديگر کامپوزیت دارد.اکثر کامپوزیت های مرسوم در حال حاضر با کامپوزیت های هیبریدی جایگزین شده اند و بيشتر در بيماران مسن به كار مي رود.

کامپوزیت های هیبریدی به دلیل محتوای نسبتاً بالای پرکننده‌های معدنی، ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی عموماً نسبت به کامپوزیت‌های معمولی برتر است. نسخه‌های کلاسیک مواد هیبریدی یک بافت سطحی صاف در ترمیم نهایی دندان مي باشد.نسخه‌های فعلی کامپوزیت‌های هیبریدی همچنین حاوی نانوپرکننده‌های بسیار کوچک هستند که در نتیجه ویژگی‌های برتری دارند.

کامپوزیت های نانوفیل حاوی ذرات پرکننده بسیار کوچک هستند که منجر به خواص فیزیکی خوب و بهبود زیبایی دندان ها می شود. اندازه ذرات اولیه کوچک اين كامپوزيت باعث شده قابلیت جلاپذیری بالایی داشته باشد. به دلیل این ویژگی‌ها، کامپوزیت‌های نانوپر و نانوهیبرید محبوب‌ترین مواد ترمیمی کامپوزیت مورد استفاده هستند.

برندهای مختلفی برای کامپوزیت دندان وجود دارد که از جمله بهترین های آن میتوان به Gradia Direct ،Geanial ، kuraray برند ژاپنی ،Bisco ،Cosmedent  ۳ M برند آمریکایی و سارمکو یک برند سوئیسی ،  Coltene،  DMG America،  DMP Dental،  Ivoclar Vivaden،  Kerr، Tokuyama Dental America و SDI در بازار اشاره كرد.

ما چگونه این خدمات را برای شما انجام می دهیم؟

مرحله اول: در اين مرحله ابتدا بی حس کردن ناحیه اطراف دندان آسیب دیده شروع می شود تا در طول عمل هیچ دردی احساس نکنید.

مرحله دوم: بعد از بي حسي دندانپزشک شروع به ازبين بردن حفره با استفاده از ابزار سایشی، مته یا لیزر می کند. انتخاب دستگاه بستگی به امتداد حفره و موقعیت آن دارد. پس از برداشتن قسمت‌های پوسیده، دندان‌ براي پر شدن آماده مي شود.

مرحله سوم: مرحله بعدی تمیز کردن شکاف سوراخ شده است، تا هیچ زباله و باکتری در حفره باقی نماند. اگر سوراخ به اندازه کافی عمیق باشد که به ریشه برسد، در اين صورت، دندانپزشک یک لاینر کامپوزیت برای محافظت از عصب دندان قرار می دهد و سپس اقدام به کامپوزیت می کند.

مرحله چهارم: پس از اتمام کار آماده سازی، دندانپزشک شروع به تهیه مواد و قرار دادن مستقیم آنها در فضاي خالي دندان می کند و این روند دقیق تا پر شدن حفره ادامه می یابد.

مرحله پنجم: پس از تکمیل فرآیند پر کردن، هنوز هم کمی در اطراف دندان ترمیم شده احساس بی حسی خواهید داشت . بیماران پس از انجام عمل در صورتی که پس از انجام مراحل ترمیم نیاز به درمان بیشتری داشته باشند، به خوبی به آنها رسیدگی می شود.

برای چه نوع دندانهایی مورد استفاده قرار میگیرد ؟

  • بیدار شدن با درد شدید در لثه یا فک نشانه اي از حفره ای است که نیاز به پر شدن دارد.
  • برخی از افراد عادت دارند هنگام انجام کارهای روزانه خود، شب ها یا غافل دندان قروچه کنند. این عادت باعث شکستگی ، ناهمواری آن‌ها و عدم عملکرد طبیعی آن‌ها می‌شود.
  • شکستن دندان در اثر تصادف یا گاز گرفتن روی سطح سخت نیز شایع است و زمانی که این اتفاق می افتد، بیمار برای درمان دندان آسیب دیده نیاز به یک روش ترمیمی دارد.
  • دندان درد یا درد هنگام گاز گرفتن
  • حساسيت دندان نسبت به سرما یا گرما
  • درد هنگام خوردن یا آشامیدن
  • دندان های بریده شده
  • بستن فضای بین دو دندان
  • دندان های ترک خورده یا شکسته
  • برای ترمیم دندان های پوسیده

نمونه کارهای کامپوزیت